GRATIS FRAKT PÅ BESTILLINGER OVER 1500,-

GRATIS FRAKT PÅ BESTILLINGER OVER 1500,-

Hei!

I en verden full av stoffer er det lett å gå seg litt vill. Jeg syns det selv noen ganger, og har derfor laget en liten oversikt over ulike stoffer og hva de brukes til. Vi har her beskrevet de ulike tekstilene vi har i butikken vår. Lurer du på noe rundt andre typer tekstiler – ta kontakt!

I tiden framover vil vi stadig utvide vårt sortiment til flere og flere typer stoffer, og vi vil også legge til beskrivelse av disse stoffene her.

Husk å alltid vaske stoffene før bruk!

Jersey

Jersey er en samlebetegnelse for et elastisk stoff, hvor hovedandelen kan bestå av bomull, viscose, ull, polyester osv. I vår butikk er alt som er merket «jersey», i bomullsblanding. Videre beskrivelse er derfor av bomullsjersey. Ofte består dette stoffet av ca 95 % bomull og 5 % elestan, dette kan variere litt. Vekten på dette stoffet er rundt 200 gram pr m2. Jersey er et lett og mykt stretchstoff, som hovedsakelig brukes til å sy klær. Ofte skiller man på mønster for fast stoff (på engelsk «solid») og mønster for bevegelige stoffer (på engelsk «knit») når man skal sy klær. Ser man nøye etter på jersey, ser man at stoffet er strikket. Dette er med på å gi elastiteten, sammen med blandingen av elestan. Bruksområdet til jersey er først og fremst klær: gensere, topper, kjoler, skjørt, tights, undertøy og mye mer.

French Terry

French terry ligner mye på jersey, men er et tykkere, og litt mindre fleksibelt stoff. Det har ca samme innhold som jersey, 95% bomull og 5 % elestan. Dette kan variere på ulike leverandører. Stoffet er tyngre, ca 250 gram pr m2. Stoffet kjennetegnes ved at det ser ut som jersey på forsiden, mens på baksiden er det bittesmå løkker.  Vær obs på at siden det er mindre stretch i dette stoffet, bør man ikke sy klær som krever stor fleksibilitet, som tights. Man kan også vurdere å gå opp en størrelse ved tette klær. French terry egner seg godt til å sy litt grovere plagg som bukser og gensere.

Ribb

Ribb ligger under kategorien jersey, med samme innhold: 95% bomull og 5% elestan. Dette er et enda tettere stoff, med en vekt på 265gram pr m2. Ribb bruker man til å kante klær som er sydd i jersey, french terry og andre elastiske stoffer: sy halskant, kanten nederst på erme og buksebein, samt bukselinning og nedekant på gensere og topper. Ribb kjennetegnes ved at det er dobbeltstrikket, grovere og tettere enn jersey. Det har god stretch. Ribb er rundstrikket, altså leveres den som en «tube», men en bredde på ca 50-70 cm (100-140 cm når den brettes ut). Dette gjør at man ved å klippe med riktig teknikk, kan få så lange ribbremser man selv ønsker.

Fast bomull

Fast bomull kommer i mange ulike tykkelser og kvaliteter. Stoffet består av 100% bomull, og kjennetegnes ved at stoffet er vevd, altså går trådene i lengde og bredderetning annenhver tråd. Dette gir et mykt og godt stoff, men det er altså ingen bevegelse, eller stretch i stoffet. Den faste bomullen vi har i vårt sortiment kalles ofte «bomullspoplin», og er av en tynn og lett kvalitet. Stoffet egner seg godt til å sy klær, for eksempel skjorter, kjoler, bluser og skjørt, men også til interiør som babynest, toalettmappe, hårstrikk, sengetøy og mye mye mer.